23 oktober 2020
19:30

HC Örnen

Referat: Kungsörs IK - HC Örnen

HC Örnen får en smakstart på säsongen då man slår tillbaka Kungsör med 2-6 i seriepremiären!

HC Örnen tar kommandot i matchen direkt och för spelet i inledningen av den första perioden. Redan innan en minut är spelad har HC Örnen ledningen med 0-2 efter mål av Jimmy Cronarp och Simon Arrhen. Känslan är att Kungsör inte hänger med i tempot inledningsvis och drar därför på sig flertalet utvisningar. Tyvärr får HC Örnen inte det att lossna helt och håller i powerplay-spelet trots konstant spel i anfallszon så vill inte de riktiga heta chanserna dyka upp.

I den andra perioden inleder HC Örnen med ett tidigt mål i boxplay. Detta efter att Daniel Jansson vunnit en duell vid defensiv blå, sliter sig fri och i stort sett frispelar William Möttus som kan lägga in 0-3 i ett mer eller mindre öppet mål. Spelet i powerplay fortsätter att vara lite tveksamt och HC Örnen bjuder Kungsör på ett friläge där Andreas Bågfeldt gör ett gediget backcheck-arbete och slår undan pucken på den friställde Kungsör-spelaren. Tyvärr träffas även skridskon på Kungsörs spelare och ett straffslag är oundvikligt. Lukas Gustafsson förvaltar den tilldömda straffen på bästa sätt då han med en fin dragning lurar Eric Samuelsson i HC Örnen-målet och sätter 1-3 efter 8:44 i den andra perioden. HC Örnen svarar dock upp på straffen på bästa sätt då Gustaf Berglund utökar ledningen till 1-4 redan ca 30 sekunder efter straffslaget. Robin Eivik utökar HC Örnens ledning innan perioden är slut då han gör 1-5 efter 13:59 och detta är även ställningen inför den tredje perioden.

Den tredje perioden fortsätter på liknande sätt som de två spelade då Kungsör fortsätter att dra på sig utvisningar på grund av spelförstörande moment i samband med att HC Örnen har mycket puck i anfallszon. Efter tre powerplay i den första halvan av tredje perioden ger till slut powerplay-spelet resultat då Tobias Bergström gör 1-6 till HC Örnen. Efter detta mål slappnar HC Örnen av något och Kungsör reducerar till 2-6 med ca tre minuter kvar av matchen.

Sammanfattningsvis är det en match där HC Örnen äger pucken större delen av matchen och Kungsör känns ovanligt passiva.

Tränare Patrick Carlsson är mycket nöjd med inledningen av säsongen och ser fram emot kommande hemmapremiär nästa vecka.
- Härligt att få starta säsongen med en seger på bortaplan! Vi kommer ut bra och sätter tonen direkt med att göra mål i våra två första byten. Därefter har vi väldigt bra kontroll matchen igenom och siffrorna 2-6 känns nästan lite i underkant sett till det spelövertag vi har matchen igenom. Skönt att vi fortsätter producera framåt och nu även släpper till väldigt få målchanser bakåt. Kort och gott en stark insats och nu tar vi och laddar om till säsongens första hemmamatch nästa vecka!

Nästa match är fredag den 30/10 kl 19:30 då Charlottenbergs HC kommer på besök till Trängens IP för HC Örnens första hemmamatch för säsongen. Ett Charlottenberg som började säsongen med att förlora mot Sunne IK med 4-10 så vi kan räkna med att de vill ha en snabb revansch för att direkt komma in i vinnarspåret. Mer info om den matchen kommer ut under veckan.